Uw zorg

UZA begeleidt mensen met gehoorverlies en pijnpatiënten naar de werkvloer

Kan je na een degelijke hoorrevalidatie weer gewoon aan het werk? In #HearAgainWorkAgain gaat een team wetenschappers op zoek naar de impact van ernstig gehoorverlies op het werkleven. Zij volgen een jaar lang 200 Vlaamse werknemers met een een- of tweezijdig ernstig gehoorverlies op. Ook het pijncentrum van het UZA begeleidt patiënten naar de werkvloer.

Hilde Crevits geeft startschot #HearAgainWorkAgain

Bedoeling van het nieuwe wetenschappelijk project van prof. Vincent Van Rompaey en zijn team, is mensen met ernstig gehoorverlies te begeleiden naar een hooroplossing en zo de kansen op werk te vergroten.

Hilde Crevits, Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw, woonde het startschot van #HearAgainWorkAgain bij in het UZA.

‘Wacht niet te lang’

Als ervaringsdeskundige is Rob Beenders zelf heel blij dat hij de stap naar een cochleair implantaat (CI) zette. Hij werkt daarom mee aan het project, en heeft het tot zijn eigen missie gemaakt om gehoorproblemen en de impact daarvan op je welzijn bespreekbaar te maken.

 

Meer dan 50% pijnpatiënten hervat werk

Ook wie al lang gebukt gaat onder pijn, staat voor een hoge drempel om opnieuw te werken. Daarom helpt het UZA hen graag hun professionele leven weer op te nemen. Eline Christiaen is sinds 2016 psychologe en re-integratiecoördinator in het pijncentrum van het UZA: ‘Dankzij onze multidisciplinaire begeleiding slagen we erin om meer dan de helft van de chronische pijnpatiënten het werk te laten hervatten.’

Lees meer in MagUZA